Deze microroller biedt een bijna professionele microneedling voor de doe-het-zelver!
De microroller (dermaroller) van Juliette Armand is er in 2 verschillende versie: eentje met 200 naaldjes, voor het gezicht (FACE) en eentje met 1080 naaldjes, voor het lichaam (BODY).
Beide versies bieden ook verschillende naaldlengtes. Voor het gezicht kan je kiezen tussen 0.25mm, 0.50 mm, 1.00 mm en 1.50mm. Voor het lichaam kies je tussen 1.50 mm en 2.00 mm.
Wat is een microroller en hoe gebruik je het?
Tegenwoordig kunnen tal van behandelingen die ooit alleen mogelijk waren bij uw schoonheidsspecialiste, ook thuis worden uitgevoerd. Microneedling is er een van. De microroller is de doe-het-zelver voor thuis en wordt steeds populairder in de beautywereld!
Op het eerste gezicht lijkt zo'n microroller intimiderend. Miniatuurnaalden die op en neer over je gezicht rollen, en dit zou moeten helpen bij het bestrijden van acne littekens en het egaliseren van je huidskleur? Toch doet deze microroller dit!
Een microroller is uiteraard goedkoper dan een bezoek aan een professional. Maar bieden ze dezelfde voordelen als een professionele microneedling? En hoe gebruik je het precies? Ontdek hier alles wat je moet weten over de microroller en hoe je zo'n microroller kan gebruiken.
Wat is dat precies, microrollen?
Een microroller zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in uw huid geprikt worden, waardoor je uw huid voorbereid op het aanbrengen van een serum, aangepast aan uw huid of huidprobleem.
Door de gaatjes zorg je ervoor dat de werkstoffen nog sneller én dieper uw huid doordringen, waardoor een veel sterker resultaat verkregen wordt dan wanneer je hetzelfde serum gewoon op uw huid zou aanbrengen.
Bij welke huidproblemen is de microroller een echte aanrader?
Vooral bij acnélittekens, fijne lijntjes, en bij hyperpigmentatie verminderen de problemen sneller door regelmatig vooraf even de microroller te gebruiken.
Ook mensen met rosacea halen ontzettend veel voordeel uit het gebruik van een microroller. Microneedling is geweldig voor rosacea omdat je een serum kunt gebruiken die ook de rosacea behandelt. Die hydraterende ingrediënten dringen dan veel dieper door, waardoor uw huid er veel meer van profiteert dan wanneer het enkel boven op de huid aangebracht wordt.
Doet een microroller pijn?
De mate van het ongemak, hangt wat af van uw pijntolerantie. Het rollen met naaldjes over uw gezicht, is natuurlijk geen aangenaam gevoel maar over het algemeen doet het niet echt pijn om een microroller te gebruiken.
Hoe kies ik de juiste microroller?
Koop vooral alleen bij uw vertrouwde, professioneel instituut of een gespecialiseerde webshop zoals bij ons. Zorg bij ontvangst dat je even naziet dat de gekochte microroller correct gesteriliseerd is.
Microrollers met een naaldlengte tot 0.5 mm zijn helemaal niet schadelijk voor de huid en kan je dus veilig zelf gebruiken zonder onze hulp in te roepen. Wens je toch een langere naaldlengte om nog betere resultaten na te streven, weet dan dat je mogelijk ook uw huid kan beschadigen als je niet precies weet dat het voor uw huid wel ok is, en in welke mate je de microroller op regelmatige basis best gebruikt. Vraag raad aan uw specialiste, of contacteer ons, wij helpen je hier uiteraard graag mee verder!
Hoe gebruik ik een microroller op een correcte wijze?
Voorbereiding:
Om de kans op overdracht van bacteriën te verkleinen, dien je zowel je huid als de microroller eerst grondig te reinigen. Gebruik eventueel handschoenen. Als je 's avonds microrolt, dan is je huid niet meer onderhevig aan de zon. Om uw microroller te reinigen, kun je deze het beste in een oplossing op alcoholbasis weken. Droog deze vervolgens af en leg het neer op wat keukenrol of een schone handdoek.
Werkwijze:
Breng eerst het serum aan, voordat je met de microroller aan de slag gaat. De rolmethode bestaat uit drie delen: verticale, horizontale en diagonale bewegingen.
- Begin met de dermaroller op en neer te rollen over je voorhoofd, wangen en kin, en zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent. Doe dit daarna opnieuw maar met horizontale bewegingen. Doe dit een laatste maal met diagonale bewegingen. Besteed hier niet meer dan 2 minuten aan!
- Blijf uit de buurt van uw ogen en wees extra voorzichtig op gevoelige plekken zoals uw neus en uw bovenlip.
Nazorg:
Breng na het rollen hetzelfde serum opnieuw aan of kies een ander hydraterend of antiaging serum. Zorg ervoor dat deze geen retinol of vitamine C bevat. Aangezien je huid gevoeliger kan zijn na het rollen van de huid, is goed om overdag zonnecrème te dragen. Wacht daarna ook 24 uur vooraleer terug make-up te dragen, warme douches te nemen of te sporten.
Reinig je microroller altijd na elk gebruik. Desinfecteer het of laat de microroller wekelijks even weken in een oplossing van heet water en een reinigingstablet voor kunstgebitten. Laat niemand anders je microroller gebruiken en vervang hem zeker na 3 maanden, om irritatie door botte naalden te voorkomen.
Hoeveel mag ik de microroller gebruiken?
Begin één keer per week om te zien hoe je huid op de naalden reageert. Als alles er goed uitziet, kan je verhogen naar twee of zelfs drie keer per week. Zorg er wel voor dat je niet elke keer de limiet van 2 minuten overschrijdt.
Zie ik snel een zichtbaar resultaat met de microroller?
Hoe langer je doorgaat met rollen, hoe meer verschil je zult zien. Na 6 weken regelmatig rollen merk je zeker al een mooi verschil!
Als je zware tekenen van veroudering of littekens probeert te verbeteren, kan het echter enkele maanden duren voordat je opvallende veranderingen ziet. De resultaten zijn ook afhankelijk van uw leeftijd en de mate van elasticiteit van je huid.
Met welke bijwerkingen of risico's dien ik rekening te houden bij het microrollen?
Microrollen is een minimaal invasieve procedure, dus zolang je de juiste techniek gebruikt in combinatie met het juiste serum, is het onwaarschijnlijk dat je bijwerkingen ervaart. Als je echter niet oppast, kan het mogelijk permanente littekens en donkere verkleuring van de huid veroorzaken. Dit komt gelukkig echt niet snel voor.
Mensen met eczeem, psoriasis of een voorgeschiedenis van bloedstolsels vermijden een microroller best. Mensen met huidaandoeningen die zich gemakkelijk naar andere delen van het gezicht kunnen verspreiden, zoals actieve acne of wratten, moeten ook een arts raadplegen voordat ze zelf aan de slag gaan.
Als je retinol gebruikt of verbrand bent door de zon moet je ook extra opletten. Wij adviseren in ons instituut om retinol 5 dagen voor het gebruik van een microroller te stoppen, om bijwerkingen te voorkomen. Bij zonnebrand of ontstekingen, kun je nog steeds een microroller gebruiken zolang je de aangetaste gebieden maar vermijdt.
Wat als het wat bloedt?
Ieders gezicht is anders. Als er een klein beetje bloed naar het oppervlak komt, veeg het dan weg met een hydraterende toner. Breng daarna opnieuw een laagje serum aan en dat is alles!
Kan een microroller ook haargroei van een baard stimuleren?
Naast het activeren van de productie van collageen en keratine, kan microneedling ook de haargroei van de baard verbeteren door de voedingsrijke bloedtoevoer naar het gebied te stimuleren. Een gezonde bloedsomloop is nodig voor een gezonde haargroei en een gezonde hoofdhuid. Een microroller kan ook stamcelgroeifactoren activeren.
Wat is het verschil tussen een microroller thuis en een professionele microneedling in mijn instituut?
Het grootste verschil tussen een microneedling bij uw schoonheidsspecialiste en een microrolling behandeling thuis is de diepte van de naalden. De naalddiepte van een professionele behandeling varieert van 0,25 millimeter tot 2,5 millimeter, wat een meer gecontroleerde penetratie van de naalden mogelijk maakt, afhankelijk van het gebied of de aandoening die wordt behandeld.
Acnelittekens, striae en diepe rimpels vragen bijvoorbeeld allemaal om een diepere naalddiepte om effectief te zijn. Een microrolling naalddiepte voor thuis is ongeveer tussen de 0,25 en 0,5 millimeter.
Het is zeker een goede optie om het huidoppervlak thuis te behandelen met een microroller, maar bijvoorbeeld diepere rimpels zul je hiermee veel minder effectief verminderen dan met een professionele behandeling in uw instituut. Een combinatie van beiden is uiteraard wel ideaal!